Ioanninan yliopisto (EL) – koordinaattori

Ioanninan yliopisto perustettiin vuonna 1964. uoi_logoVuonna 1970 se itsenäistyi korkeakoulu instituutiksi, joka kasvoi nopeasti seuraavina vuosina. Ioanninan yliopistoon kuuluu nykyään 17 laitosta, joissa opiskelee yhteensä 13 523 opiskelijaa. Tarjolla on useita jatko-opinto-ohjelmia jotka yhdistävät opetus-ja tutkimustyötä maisteri- ja tohtoritasolla. Noin 1300 opiskelijaa ovat kokopäiväistä maisterivaiheen opiskelijoita ja 2217 opiskelijaa ovat tohtoritason opiskelijoita.

Helsingin yliopisto (FI)

university_Helsinki_logo-smHelsingin yliopistolla on Suomen laajin kirjo eri tieteenaloja ja se on perustettu vuonna 1640. Tiedekuntia on yksitoista. Helsingin yliopistossa on 38000 tutkinto-opiskelijaa ja 7400 henkilökuntaa. Tutkintoja valmistuu vuosittain 4200 joista 350 on tohtorintutkintoja.
Yliopisto keskittyy korkean tason tieteelliseen tutkimukseen ja tutkijakoulutukseen. Tieteellinen tutkimus on myös yliopiston tarjoaman opetuksen perusta. Yliopistotoiminta tukee yhteiskunnan kehitystä sekä elinkeinoelämää.
Helsingin yliopisto osallistuu yli puolella kansalliseen huippututkimus yksikköön, se on valittu kansainväliseen tutkijapaneeliin sekä kutsuttu jäseneksi Euroopan tutkimusyliopistojen liittoon, Euroopan tutkimusyliopistojen yhteistyöelimeen. Kansainväliset asiantuntijapaneelit ja yliopiston tarjoama opetus ovat Euroopan huippu tasoa.

Helleenin Avoin yliopisto (EL)

eap

Helleenin Avoin yliopisto (HOU) on Kreikan hallituksen vuonna 1992 perustama ja vuodesta 1997 täysin toiminut julkinen yliopisto. Sen ensisijaisena tehtävänä on tarjota yliopistotasoista opetusta käyttäen etäopetusmenetelmiä ja kehittää asianmukaisia työvälineitä ja opetusmenetelmiä. Yhtä tärkeä tavoite on edistää etänä tapahtuvan tieteellisen ja soveltavan tutkimuksen alaa ja elinikäistä oppimista. Helleenin Avoin yliopisto (HOU) keskittyy seuraavien akselien ympärille:

– Luovuus (kehitys, tuotanto, julkaisu), saatavuus, käyttöä (haku ja jakaminen) ja ylläpito (varastointi, arkistointi, mukauttaminen) opetuksen sisältö ja materiaalit (painettu tai digitaalinen muoto),

– Etäopetuksen menetelmien kehittäminen, hyödyntämällä nykyajan koulutus- ja pedagogian teorioita, sekä teknologisen kehityksen tehokas soveltaminen, ja

- Sovelluksien, ohjelmien ja muiden informaatio yhteiskunnan teknologian sovellusten kehittäminen, joilla tuetaan opetusta.

Henkilökunta on osallistunut erilaisiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin kehittämällä työprofiileja, opetusohjeita, oppimisalustoja, lukuisia ohjelmatyökaluja, tietokantoja ja opetus sisältöjä ja materiaaleja. Tämän seurauksena he ovat kehittäneet nykyaikaista etäopetuksen ja elämän pituisen oppimisen metodologiaa ja teknologiaa. Saadaksesi lisätietoja voit käydä virallisilla Helleenin avoimen yliopiston verkkosivuilla www.eap.gr.

Napolin yliopisto (IT)

Logo-UninaNaples Federico II (UNINA) yliopisto perustettiin vuonna 1224, mikä tekee siitä yhden vanhimmista julkisesti rahoitetuista yliopistoista maailmanlaajuisesti. Tänään UNINA on yksi suurimmista oppilaitoksista Euroopassa, noin 85000 opiskelijalla ja 3000 tutkijalla jotka työskentelevät 26 osastoilla. UNINA tarjoaa tutkinto-ohjelmia lähes kaikilla tieteenaloilla, 73 kandidaattivaiheen, 66 maisteritason ja 80 tohtorikoulutusohjelmaa.

Perustuen Fysiikan laitokseen, UNINA:n luonnontieteellinen (SERG) tutkimusryhmä on sitoutunut useisiin aktiviteetteihin, jotka ovat saaneet inspiraation tutkimustyönä ymmärretyn opetusmenetelmien ideoista. SERG:ssä työskentelee opettajien, kasvattajien, tutkijoiden ja ylläpitäjien rinnalla yrittäen rakentaa kaikkien näiden toimijoiden sulavaa koulutuskäytäntöjen reflektointia. Tämä reflektoiva käytäntö keskittyy tarkistamaan monitieteellisten aiheiden sisällöt opetustarkoituksissa, kiinnittäen erityistä huomiota psykologisiin ja kognitiivisiin prosesseihin ja laaja-alaiseen tieteelliseen kulttuuriin.
SERG on ollut mukana useissa EU-rahoitteisissa hankkeissa. 7. puiteohjelmassa SERG koordinoi Traces (Muuttuvat tutkimustoimet: kulttuurieroja ja koulutus tieteessä) hankkeetta.

BEST Institut für berufsbezogene Weiterbildung und Personaltraining GmbH (AT)

BEST perustettiin vuonna 1990 riippumattomaksi itävaltalaiseksi organisaatioksi tarjoamaan jatkuvaa koulutusta, ammattitutkintoja ja ura palveluja.BEST-Logo-smSen tärkeimpiin toimiin kuuluu innovatiivisia koulutusohjelmia nuorille (+16) ja aikuisille, jotka monet ovat epäedullisessa asemassa olevia ja maahanmuuttajataustaisia, jatkuvaa ja ammatillista koulutusta, neuvontaan, valmennusta ja aktivointi työnhakijoille ja työntekijöille. Koulutusohjelmat ovat asiakaslähtöisiä ja perustuvat sekä työmarkkinoiden erityistarpeisiin että osallistujien yksilöllisiin tilanteisiin, taitoihin ja osaamiseen, aikaisempaan kokemukseen ja elämäntilanteisiin.

Instituutti tarjoaa kahdeksan koulutustilaa Wienissä ja Ala-Wienin alueilla jopa 16,000 opiskelijalle vuodessa (2014). Innovatiiviset koulutusohjelmat eri kohderyhmille sisältävät omia pedagogisia ja didaktisia lähestymistapoja ja materiaalia, erityisesti sosiaalisen integraatioon, vaikutusmahdollisuuksiin, itsetutkiskeluun ja motivaatioon, sekä tieto- ja viestintätekniikkaan perustuvia menetelmiä.
Omalla Kansainväliset projektit laitoksella, BEST esittää parhaiten pitkää kokemusta yhteistyöstä yli 140 eurooppalaisesta hankkeesta, sekä koordinaattorina että kumppanina. BEST on keskittynyt verkostoitumiseen, kokemusten ja käytäntöjen vertaisoppimiseen, tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kehittämiseen, tietämyksen hallintaan ja henkilöstön kehittämiseen.

Projektit in Motion (MT)
Projects in Motion

Projektit in Motion Ltd (PIM) on Malta-perustainen keskisuuri yritys keskittyen ympäristön kestävyyden edistämiseen, uusiutuviin energialähteisiin ja energiatehokkuuden prosesseihin ja tuotteisiin. PIM toteuttaa ympäristön kestävyys- ja energiahankkeita ja tuottaa tutkimuksia Euroopan ja paikallisen tason hallinnon edustajille, suuryrityksille ja keskisuurille yrityksille. Tavoitteenamme on edistää uusiutuvaa energialähteitä, energiatehokasta ja älykästä käyttöä tai vähentää energiavaatimuksia Euroopassa ja Välimeren alueella kumppanien kautta, tietoisuuden lisääminen, innovointia ja strateginen toiminta. Lisäksi pyrimme osallistumaan tai hallinnoimaan yhteistyöhankkeita, joissa on hajautettuja resursseja ja joissa on innovatiivisuuteen liittyviä kysymyksiä energiasta ja ympäristöstä, kansainvälisen yhteistyön kautta tai suuntaamalla tutkimus- ja kehittämispolitiikan kapasiteetin lisäämiseen. Tavoitteemme kestävyyden alalla ovat:

- Tarjota teknisiä, organisaationallisia ja politiikkaan liittyvää tietoa ympäristön kestävyydestä ja energiatehokkuudesta, tuotteita ja teknologiaa valtiollisiin ja valtiosta riippumattomiin elimiin, markkinatoimijat ja paikallisen väestön – lisäämään tietoa kestävän kehityksen tarpeesta;

Share